Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Konkursā "eXperiments" erudīcijā mērojas 194 skolēnu komandas

Article Image

Noslēgusies komandu reģistrācija 2012. gada Latvenergo koncerna skolēnu erudīcijas konkursam "eXperiments". Šogad konkurss pulcē 1358 dalībniekus jeb 194 komandas no visas Latvijas. Dalībnieki jau sākuši neklātienes cīņu par iespēju maija sākumā piedalīties noslēguma televīzijas raidījumā un iegūt galveno balvu – aizraujošu ceļojumu uz siltajām zemēm.

Vairākus mēnešus garajam erudīcijas maratonam gatavi 1358 dalībnieki – pamatskolas vecāko klašu skolēni un viņu skolotāji-konsultanti, pārstāvot 156 Latvijas skolas. Visaktīvākie skolēni šogad ir Latgales un Rīgas reģionā – katrā 39 komandas, savukārt Rīgas pilsētā - 35, Kurzemes reģionā - 31, Vidzemes reģionā - 27, bet Zemgales reģionā - 23 komandas. Konkursā visas oficiāli reģistrētās komandas jau atbild uz pirmajiem testa jautājumiem un krāj punktus dalībai nākamajās kārtās.
"Dalībnieku reģistrācija ir viens no aktīvākajiem konkursa norises posmiem. Esam ļoti gandarīti par šī gada rādītājiem – ir salīdzinoši liels pārstāvēto skolu skaits, kas nozīmē, ka skolēni veido komandas pārdomāti un izvirza pašus spēcīgākos. Vēl viena būtiska atziņa: tā kā dalībnieku rindās sastopami vairāki "eXperimentam" uzticīgi sekotāji, varam droši teikt, ka konkurss daudziem kļuvis par ikgadēju tradīciju, kas ir liels Latvenergo ekspertu ilggadējās pieredzes konkursa rīkošanā nopelns. Aicinu sekot līdzi un turēt īkšķus par savējiem!", dalībnieku atsaucību vērtē AS "Latvenergo" Korporatīvās sociālās atbildības projektu vadītāja Danute Kindzule.
Reinis Lazdiņš, Cēsu Valsts ģimnāzijas skolotājs: "Kopā ar skolēniem startējam "eXperimentā" jau vairākus gadus. Jauniešiem ir interesanti meklēt atbildes ne tikai uz tradicionāliem uzdevumiem, bet arī tādiem, kas nav iekļauti mācību grāmatās – patīk jautājumu dažādība. Pagaidām līdz televīzijas spēlei vēl nav izdevies nokļūt, bet tas tikai pastiprina aizrautību un mūsu neatlaidību."

Neklātienes kārtas internetā ilgs līdz pat šī gada aprīlim mājaslapā www.experiments.lv. Šajā laikā komandas varēs risināt ekspertu sagatavotos uzdevumus un izaicināt savus konkurentus, veidojot paši savus uzdevumus, kā arī parādot zināšanas elektrodrošības, energoefektivitātes un citos fizikas un dabas zinību jautājumos. Skolēni gūs ieskatu fizikas formulu, datu, faktu, teoriju un dažādu atklājumu pasaulē, bet netiks aizmirsts arī par erudīciju plašākā mērogā – marta beigās dalībniekiem būs jāsagatavo radošais uzdevums.
Latvenergo koncerna erudīcijas konkurss "eXperiments" jau 17 gadus piedāvā skolēniem interesantā un aizraujošā veidā piedalīties erudīcijas spēlē, pildot eksakto mācību priekšmetu testus un uzdevumus, veicot fizikas eksperimentus, atbildot uz elektrodrošības jautājumiem, kā arī darbojoties radoši. Konkursa mērķis ir aicināt skolēnus izglītoties par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu sadzīvē un skolā, kā arī mudināt jauniešus padziļināti apgūt eksaktos priekšmetus.


Papildu informācija www.experiments.lv