Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Jūrmalas pašvaldība līdzfinansēs 17 sabiedrības integrācijas projektus

Article Image

Jūrmalas pilsētas domes Iedzīvotāju integrācijas jautājumu komisija izvērtējusi sabiedrības integrācijas projektu finansēšanas konkursam iesniegtos pieteikumus un nolēmusi 2012. gadā atbalstīt 17 projektu īstenošanu un lūgt domi piešķirt papildu finansējumu vēl viena konkursa rīkošanai.

Konkursa prioritātes bija pilsoniskā sabiedrība, nacionālā identitāte (valoda un kultūrtelpa) un saliedēta sociālā atmiņa – atbilstoši Kultūras ministrijas izstrādātajām un ar Ministru kabineta 2011. gada 20. oktobra rīkojumu Nr. 542 apstiprinātajam dokumentam "Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādnes (2012–2018)".

Pašvaldība saņēma 50 projektu pieteikumus. Tie tika vērtēti, katram no 15 vērtēšanas komisijas locekļiem savu vērtējumu izsakot piecu ballu sistēmā pēc sešiem kritērijiem, ņemot vērā projekta atbilstību konkursa mērķim, tā nozīmīgumu un ilgtspēju, kā arī projekta vadības kapacitāti, budžeta efektivitāti un paša projekta saturisko kvalitāti.

Komisija, kuru vada domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, nolēma piešķirt pašvaldības līdzfinansējumu kopsummā Ls 30 000 apmērā šādiem projektiem (projekti grupēti atbilstoši iegūto vērtējuma punktu kopsummai no augstākā uz zemāko):

Latvijas Politiski represēto apvienības Jūrmalas nodaļas projektam "Mani gadi – mans kapitāls!" – Ls 2 150;
Fonda "Pasaku māja bērniem" projektam "Bērnu rīti Dzintaru mežaparkā "Riti raiti, valodiņa" – Ls 2 300;
Ķemeru vidusskolas projektam "Bērnu un jauniešu izdzīvošanas nometne – II "Piedzīvojumi uz ūdens un sauszemes" "– Ls 1105;
Jūrmalas Kultūras centra Jūrmalas teātra projektam "Koncertuzvedums "Riekstkodis" pēc Ernsta Hofmana stāsta "Riekstkodis un Peļu ķēniņš" motīviem latviešu un krievu valodā" – Ls 1 200;
Latvijas Samariešu biedrības projektam "Labo darbu mēnesis"– Ls 980;
Biedrības "Veselības un sociālais serviss – Artemīda" projektam "Mana piederība – Jūrmalai"– Ls 1 398;
Jūrmalas Latviešu biedrības projektam "Memento vivere "– Ls 2 200;
Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādes "Sprīdītis" projektam "Spēļu laukums Ķemeru sprīdīšiem" – Ls 2 172;
Jūrmalas invalīdu un viņu draugu biedrības "Kopā būt" projektam "Kopā atbildīgiem būt" – Ls 2 583;
Biedrības "Arabeska" projektam "XII Starptautiskais bērnu un jauniešu horeogrāfijas festivāls "Arabeska" Jūrmalā"– Ls 1 800;
NVO "Horna biedrība" projektam "Žils Segals "Leļļinieks no Lodzas", izrāde ar lellēm" – Ls 2 000;
Jaunatnes atturības federācijas projektam "Vienoti Jūrmalai!" – Ls 2 000;
Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centra projektam "Viss tavās rokās, jaunieti!" – Ls 2 000;
Jūrmalas Pilsētas muzeja projektam "Jūrmalas brīvdabas muzeja un zvejniecības vēstures pieejamības nodrošināšana"– Ls 177;
Velo ceļotāju kluba projektam "Integratīvais Jūrmalas bērnu orķestris" – Ls 2 200;
Latvijas Poļu savienības Jūrmalas nodaļas projektam "Sanākam, sadziedam, sadancojam" – Ls 2 200;
Jūrmalas Vēstures un mākslas biedrības projektam "Jūrmalas iedzīvotāju ar dzirdes traucējumiem integrācija pilsētas sabiedriskajā dzīvē, izmantojot vizuālo un lietišķo mākslu" – Ls 1 535.

Ņemot vērā daudzu konkursam iesniegto, bet neatbalstīto vai pieteikumu iesniegšanas nepilnību dēļ nevērtēto projektu nozīmību sabiedrības integrācijas procesu veicināšanā, komisija nolēma lūgt domi piešķirt papildu finansējumu jauna sabiedrības integrācijas projektu līdzfinansēšanas konkursa organizēšanai 2012. gadā, par tā prioritātēm nosakot bērnu un jauniešu integrāciju, organizējot viņu brīvā laika lietderīgu pavadīšanu un sociāli atstumto grupu iekļaušanos sabiedrībā.

Dome tiek lūgta arī atrast citu budžeta finansējumu trim konkursā neatbalstītiem, bet jūrmalniekiem nepieciešamiem projektiem: "AKA Jūrmalā" fonda projektam "A. Kolberga grāmata "Jūrmala kājāmgājējiem" krievu valodā", Jūrmalas Centrālās bibliotēkas projektam "Elektroniskās prasmes sabiedrības integrācijai" un Baltijas Arhitektūras centra projektam "Kūrorts – humāna vide visiem".

Tā kā komisijai nācās atteikt projekta vērtēšanu 18 iesniegtajiem pieteikumiem lielākoties tāpēc, ka iesniedzēji nebija ievērojuši nolikuma prasības, tika nolemts, izsludinot nākamo sabiedrības integrācijas līdzfinansējuma konkursu, organizēt informatīvu semināru par konkursa mērķiem, prioritātēm un pieteikumu iesniegšanas noteikumiem.

Sabiedrības integrācijas projektu līdzfinansēšanas konkursu Jūrmalas pilsētas dome rīko kopš 2004. gada. Šogad projektu atbalstam pašvaldība bija piešķīrusi 30 000 latu. Viens no lielākajiem finansējumiem, kas jebkad šai vajadzībai atvēlēts, apliecina pašvaldības rūpes par sabiedrības integrācijas procesu veicināšanu pilsētā.