Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Notiks starptautisks ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāls "RE RE Rīga"

Article Image

Otrdien, 8. janvārī, plkst. 13:30 Rīgas domes Portretu zālē Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, nodibinājuma "Rīga 2014" vadītāja Diāna Čivle, būvuzņēmuma "RE&RE" vadītāji Ainārs Pauniņš un Didzis Putniņš parakstīs vienošanos par starptautiska ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāla "RE RE Rīga" rīkošanu 2013. un 2014. gadā Eiropas kultūras galvaspilsēta gada programmas ietvaros. Preses konferencē pēc vienošanās parakstīšanas piedalīsies arī projekta radošais direktors Mārtiņš Ķibers.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks: "Uzņēmums ‘’RE&RE’’ ir nācis klajā ar skaistu iniciatīvu - atbalstīt un nopietni līdzdarboties projekta ‘’Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014’’ norisē, dāvājot pilsētai vēl nebijušu notikumu – ‘’RE RE Rīga’’, kas pirmo reizi norisināsies jau šovasar, augustā, bet savu kulmināciju sasniegs 2014. gadā, kad visas Eiropas un pasaules kultūras tūristu uzmanība būs pievērsta Rīgai. Tas ir lielisks piemērs tam, ka uzņēmēji ir gatavi dot savu ieguldījumu pilsētas attīstībā un kopīgi radīt paliekošas kultūras vērtības un jaunas tradīcijas."

Festivāls ‘’RE RE Rīga’’ būs unikāls Baltijas kontekstā - augstas kvalitātes mūzika un māksla, ko ierasts vērot koncertzālēs, teātros un muzejos, tiks iznesta pilsētvidē un cilvēkos, tā būs pieejama ikvienam Rīgas iedzīvotājam un pilsētas viesiem.

‘’RE&RE’’ valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš: "Turpinot mūsu ilggadējo tradīciju atbalstīt kultūras garu Latvijā, desmitgadē restaurējot Valsts mākslas muzeja Balto zāli, tad secīgi ‘’RE&RE’’ 15 gadu jubilejā aizsākot "brīnīšanās ideju" ar mākslas objektiem uz AB dambja, mēs nolēmām arī uzņēmuma 20 gadu jubilejā Rīgai un tās iedzīvotājiem pasniegt īpašu un paliekošu dāvanu – starptautisku ielu mākslas un pasaules mūzikas festivālu ‘’RE RE Rīga’’. Iedvesmojoties no Eiropas labākajiem ielu festivāliem un karnevāliem, ar šo projektu mēs vēlamies apvienot izcilu kultūras kvalitāti ar demokrātisku un visiem pieejamu pasniegšanas veidu, kas dos iespēju baudīt šīs vērtības Rīgas un Latvijas iedzīvotājiem un padarīs Rīgu par tūristu iecienītu galamērķi ne tikai 2014. gadā."

2013. un 2014. gadā festivāls norisināsies augustā. Partneri festivāla programmas veidošanā ir lielākie Eiropas mūzikas un ielu mākslas festivāli.