Receptes
Rudens salāti ziemai
Sastāvdaļas:
1 vidēji liela kāpostgalva,
500 g dažādu dārzēņu (pēc izvēles): gurķi, kabači, burkāni, paprika u.c.
Marinādei vajadzīgs:
300 g ūdens,
200 g etiķa (9%),
300 g cukura,
2 ēdamkarote sāls ,
1 ēdamkarote sinepju pulvera
garšvielas pēc vēlēšanās: piparu graudiņi, lauru lapas, dilles, ķiploka daiviņas u.c.
Laiks pagatavošanai:
Aptuveni 1 h
Pagatavošana:
Dārzeņus sasmalcina un vāra sālsūdenī 10- 15 minūtes. Nolej ūdeni un dārzeņus ievieto burkās, pārlej ar karstu marinādi un aizvāko ar metāla vāciņiem. Pasterizācija nav vajadzīga.
Iedvesmojies ar receptēm un atklāj jaunas garšas virtuvē! Garšīgu ēdienu receptes gan ikdienai, gan svētkiem.
Deserti, Āzijas virtuve, Zupas, Pasta, Pamatēdieni, Salāti un uzkodas, Gaļa, Zivis un jūras veltes.