Receptes
Kreftīgie gurķīši
Sastāvdaļas:
2 kg svaigu gurķu.
Marinādei:
200 g mārrutku (burciņā: "Spilvas" vai "KoK"),
500 g cukura,
5 ēdamkarotes sāls,
300 g galda etiķa,
200 g ūdens.
Laiks pagatavošanai:
Aptuveni 1 h
Pagatavošana:
Nemizotus gurķus sagriež šķēlēs. Sajauc mārrutkus, sāli, cukuru un etiķi. Pielej ūdeni. Vēlreiz visu samaisa. Marinādē liek gurķus un atstāj uz 24 stundām vēsumā, palaikam apmaisot.
Pilda burkās ( steralizāt nav nepieciešams), aizvāko ar metāla vāciņiem. Glabājas lieliski pat vairākus gadus!
Iedvesmojies ar receptēm un atklāj jaunas garšas virtuvē! Garšīgu ēdienu receptes gan ikdienai, gan svētkiem.
Deserti, Āzijas virtuve, Zupas, Pasta, Pamatēdieni, Salāti un uzkodas, Gaļa, Zivis un jūras veltes.