Receptes

Lieliskā Lazanja



Sastāvdaļas:
- 12 lazanjas plāksnes
- 400 g maltās gaļas
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2 selerijas sakne
- 1 burkāns
- Tomātu mērce
- Zaļumi, muskatrieksts
- 150 g siera
- 1 ola
- 200 g saldā krējuma
- Sāls
- Pipari
- Eļļa cepšanai

Laiks pagatavošanai:
50 min.

Pagatavošana:

Sasilda lielā traukā, un apcep sagrieztus sīpolus, seleriju, burkānu, ķiploku. Pievieno malto gaļu un garšaugus, maisot apcep un sautē apmēram 10 minūtes. Pieliekot klāt 4 ēdamkarotes tomātu mērci, vēl nedaudz pasautē un pievieno zaļumus, sāli, piparus un muskatriekstu.
Sakuļ olu, pievieno saldo krējumu un 100 gramus sarīvēta siera, samaisa. Ietaukotā veidnē ieklāj četras vārītas lazanjas plāksnes, virsū uzklāj malto gaļu, pārlej ar 1/3 siera mērces, virsū uzklāj lazanju, tad gaļu un siera mērci. Virsū uzklāj lazanjas plāksnes un kārtu gaļas, pārlej ar mērci un pārkaisa ar 50 gramiem sarīvēta siera. Cep 200 grādu temperatūra 30-40 minūtes.

Pēc tā veidojas garšīga, sātīga un ļoti maiga lazanja. Labu apetīti!






Iedvesmojies ar receptēm un atklāj jaunas garšas virtuvē! Garšīgu ēdienu receptes gan ikdienai, gan svētkiem.
Deserti, Āzijas virtuve, Zupas, Pasta, Pamatēdieni, Salāti un uzkodas, Gaļa, Zivis un jūras veltes.